Massageutbildning

Med en massageutbildning får du lära dig alla nödvändiga delar för att utföra korrekt massage och kunna jobba som massör. Lär dig om kroppens anatomi ihop med teoretisk kunskap och praktiskt utövande.
Hitta en massageutbildning i din stad som uppfyller dina behov med vad du behöver lära dig för att bli massör inom det område du hoppas jobba med. Bläddra bland Sveriges populäraste massagekurser och utbildningar och se om du hittar något som känns rätt för dig.

HumaNova – Diplomerad massör

HumaNova har utbildningar inom en mängd olika ämnen inom kroppsterapi. De bildades för över 20 år sedan med fokus på personlig utveckling, och nu deras utbildning till massör. HumaNova erbjuder en massageutbildning i Stockholm där kursen växlar mellan praktisk lära på plats, samt en kompletterande teoridel som ges online. Ta steget mot att bli massör med HumaNovas massageutbildning där du får lära dig allt från anatomi till praktisk lära under resan till att bli diplomerad massör. Utbildningen är en av de mer ingående i landet och ger dig kunskap om hur du skapar ett tryggt behandlingsrum och det praktiska hantverket. Den totala utbildningstiden är 420 timmar.

 • Stockholm – Torget

Axelsons - Friskvårdsmassör

Hos Axelsons hittar du ett flertal utbildningar inom kroppsterapi samt hud- och fotvård. Deras massageutbildning är uppbyggd i tre steg: friskvårdsmassör, massageterapeut och medicinsk massageterapeut. Du har även möjlighet att välja om du vill göra studierna på heltid eller deltid, samt helg eller vardag. Besök Axelsons för att välja kurstillfälle, studieort och utbildningssteg. Mest fokus läggs på att behärska och lära dig den svenska klassiska massagen. Det totala antalet studietimmar för denna utbildning är 340 studietimmar. Under utbildningen får du testa dina praktiska kunskaper på en elevklinik.

 • Stockholm - Medborgarplatsen
 • Göteborg - Odinsplatsen

Stockholm Massage Academy – Diplomerad friskvårdsmassör

Intensivkursen hos Massage Academy drivs av massören Stefan Malmsten under två intensiva dagar, följt av självstudier och cirka 100 timmar praktik. De har över 10 års erfarenhet inom och har under lika lång tid ansvarat för massage åt artister och programledare under Melodifestivalen. Utbildningen går igenom allt från ansiktsmassage till fotmassage och hålls centralt på Clarion Hotel Stockholm. Besök Stockholm Massage Academy för att lämna intresseanmälan eller boka din plats.

 • Stockholm – Clarion Hotel

Svenska Hälsoteamet

Svenska Hälsoteamet har funnits sedan 1988 och har specialiserat sig i kvalitetsutbildningar inom hälsa och friskvård. Verksamheten startade i Stockholm men har nu flyttat sig till Värmland, och håller även massageutbildning i Umeå. I denna utbildning får du lära dig om olika massagetekniker, stretching och mental träning. Hos Svenska Hälsoteamet hittar du praktisk information till de som vill utbilda sig till massör, samt priser och kursdatum. Svenska Hälsoteamet har utbildat över 15 000 elever inom friskvård, hälsa, massage, yoga och personlig utveckling.

 • Karlstad – Gamla Gjuteriet
 • Karlskrona – Skärva Gård
 • Umeå – Kungsgatan

Pro Athlete – Diplomerad idrottsmassör

Hos Pro Athlete finner du PT-, yoga- och massageutbildning bland en del andra mindre kurser. De har en nisch inom träning och kost, och är kunniga inom anatomi och muskulatur vilket du får lära dig mycket om under utbildningen. Som idrottsmassör riktar du in dig mer mot rehabilitering och sjukgymnast snarare än den generella grenen som massageterapeut. Bokning och kontakt hittar du hos Pro Athlete tillsammans med startdatum och omdömen. Du behöver inga förkunskaper för att anmäla dig till utbildningen.

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Jönköping – Herkulesvägen

Bergqvist Utbildningar – Massageterapeut

Bergqvist har i huvudsak tre utbildningar för de som vill bli Diplomerad massör: en standardutbildning, en avancerad och en för dig som redan har förkunskaper. De erbjuder även en hel del specialistträningar för den som vill utbilda sig till massör inom vissa nischer, som manuell lymfdränage eller triggerpunkter till exempel. Hos Bergqvist Utbildningar kan du läsa om alla olika massagekurser och utbildningar som erbjuds i deras lokaler i Stockholm, Malmö och Linköping.

 • Stockholm
 • Malmö
 • Linköping

Bli massör – Jobb inom friskvård

Som massör har du fördelen att kunna jobba på ett flertal ställen så som gym, kliniker, spa eller sportcenter. Vill du jobba som massör kan du besöka LedigaJobb.se för att bläddra bland mängder med jobberbjudanden inom massageterapi och spa. Hitta ett massör-jobb och nyttja allt du lärt dig under din massageutbildning i arbetslivet. Det är en stor fördel att utbildningarna inom området har praktiska inslag, så att du fått en inblick i yrket redan under utbildningen. Det är en stor trygghet att ha med sig in i arbetslivet.

Bra att veta när man ska utbilda sig till massör

Det är viktigt att påpeka att en diplomerad massör och certifierad massör är olika saker. En diplomerad massageutbildning går bra för massage och friskvård, men med en certifiering kan du ta fler kliniska yrken. För att säkerställa din framtid är det viktigare att höra med utbildningen vad för massagetekniker som lärs ut, och hur de används i yrkeslivet.
Kolla även på ambitionen av utbildningen. Vill du utveckla något du redan kan, lära dig massera eller vill du bli massör och jobba med det på heltid? En kurs på några dagar kan kännas prisvärt och tidseffektivt, men kan brista i information som är viktig för att kunna för att jobba som massör.